Клуб

Кои сме ние?

Пълноправен член на Българска Айкидо Федерация, Айкидо клуб „Имеон“ е най-големият клуб в България. Основан в началото 2000 година, клубът има дългогодишен опит в изграждането на квалифицирани инструктури,които участват в тренировъчния процес.

Президент на Айкидо клуб Имеон е Христо Михайлов. Той е роден на 27.09.1962 г. С бойни изкуства започва да се занимава през 1976г., като минава през школите на киокушин-кай карате и таекуондо, у-шу и тай-чи чуан, докато накрая открива призванието си – АЙКИДО. С практикуване на Айкидо започва да се занимава през 1987 г. Към настоящия момент е носител на 6-ти дан. Участва в създаването на Българска Айкидо Федерация както и на много клубове в цялата страна.

В момента е член на Управителния Съвет на БАФ и председател на техническата комисия. В качеството си на такъв участва в организирането на семинари с едни от най-добрите майстори по Айкидо. През 2004 Христо Михайлов заедно с Александър Алексиев са обявени официално за лични ученици на Исояма Сенсей. Христо Михайлов е и създател на Айкидо общество „Обелиск“, занимаващо се активно с културни дейности от различно естество.

Българска Айкидо Федерация

Българска Айкидо Федерация (БАФ) е създадена от Георги Йорданов Иванов през 1990г.

Правила в доджо-то

Айкидо не е спорт. То е бойно изкуство и е образователен процес, който тренира съзнанието, тялото и духа.

Правила на учи деши и отомо

Aikido club imeon instructors

Ученикът, който иска да учи, трябва да има желязна воля, нищо да не го отчайва…